ÅR 2000 SHET´EVENT

Vilhelmsborg, Danmark, 22-23 juli 2000-08

ÅR 2000 SHET´EVENT

Skäpperöds Poseidon

Skäpperöds Poseidon

Skäpperöds Poseidon e. Skäpperöds Hector RS 281 u. Bonnie v. Veghel RS 2942. Reserv seniorhingstchampion.

En strålande varm julidag lastade vi våra ponnyer för att köra till milleniets första stora shetlandsäventyr på Jylland. Naturligtvis premiärkörde vi Öresundsbron med trailer och ponnyer. Ett helt vidunderligt panorama bredde ut sig framför oss!

På lördagen fick vi verkligen rivstarta: Våra två hingstar skulle visas kl 08.30 resp 09.40 och den tredje Skäpperödshingsten, som nu är dansk, kl 09.15. Det bestående minnet av denna dag är värme, solsken och rykande torra grusbanor. Det syntes också på de flesta ston som visades på em. Ingenstans kunde man finna skugga och lite svalka. Men alla hade ju samma problem.

Parallellt med utställningen pågick bruksaktiviteterna.

Resultat Bruksklasser

På söndag em. 13.30 startade uttagningarna till championaten. Redan på lördagen hade den endast 79 cm höge Skäpperöds Hectorsonen Skäpperöds Poseidon korats till bästa 4-årshingst . Nästa nålsöga för Poseidon var seniorhingst championatet. Där lyckades han bli reservchampion efter alltid omöjlige Capon Fire! Inte dåligt, minsann!

Resultat Utställning

Senare på dagen när det var dags för OVER-ALL CHAMPION och RESERV OVER-ALL CHAMPION korades Capone Fire till OVER-ALL CHAMPION och ett körekipage från Nederländerna blev RESERV OVER-ALL CHAMPION.

Capone Fire och Skäpperöds Poseidon
Resultat Best in Show

Roweena Provan, som var huvuddomare vid uttagningarna till championaten hade inte sett eller dömt någon enda av utställningsponnyerna. Det förklarar delvis de något ojämna poängen: I en bedömningstävling finns det inte två domare som tycker lika.

Om jag inte är alldeles fel underrättad så fick Roweena Provan själv välja meddomare och hennes val föll på Martin Bloch, en omtyckt dansk domare.

Skäpperöds Poseidon Skäpperöds Poseidon Skäpperöds Poseidon: höger resp. vänster sida.

Skäpperöds Poseidon med domare
Huvuddomare Roweena Provan gratulerar lycklig ägare till Skäpperöds Poseidon.
Skäpperöds Poseidon med domare
Martin Bloch den danske domaren.