Skäpperöds Föl 2001

Föl 2001 på Skäpperöd

 Skäpperöds Vulkanus  Skäpperöds Vulkanus  Skäpperöds Vulkanus

Skäpperöds Vulkanus, 1 år e. Southfieldgate Goldstrike (isabell) u. det i Sverige obesegrade Championstoet Bonnie v. Veghel RS 2942 Fux, stj.(Mor till bl.a. Championhingsten Skäpperöds Poseidon Res.Hingst Champion på Vilhelmsborgs internationella utställning sommaren 2000.
Vulkanus är årgångens piggaste, nyfiknaste och mest tillgivna föl. Och det minsta: Mäter i dag 1 år gammal endast 69 cm.

 Vitellius

Foto: Johanna Lagnevall

010516: Skäpperöds Vitellius:

Årets enda föl av standardstorlek e. Skäpperöds Jason RS 285 u. Fredrika II RS 2947, ett lovande hingstföl, fux, vhip och vit man och svans. Vulcanus och Vitellius har farit omkring som Fyrtorn och Släpvagn i raketfart i hagen i sommar, samma färg men den ene bara hälften så stor som den andre! Vitellius är Fredrika II:s första hingstföl efter sex stoföl. Hingstämne.

Vitellius var en romersk kejsare som levde ca år 50 e. Kr.

 Crevette med Vagabond
 Vagabond - Foto: Johanna Lagnevall

Foto: Johanna Lagnevall

010521: Skäpperöds Vagabond:
Ett litet rörligt brunt hingstföl med mjölmule e. Skäpperöds Hector RS 281 u. Fairy Crevette RS 2537. Hingstämne.

Vagabond = Lösdrivare, ett passande namn till Crevettes son: som vanligt är hennes föl expert på att springa långa turer från Crevette om han inte är kopplad. Och Crevette är inte det minsta bekymrad när han ger sig iväg.

 Wilhelmina - Foto: Johanna Lagnevall

Foto: Johanna Lagnevall

 Wilhelmina 10 sept 2002
010526: Skäpperöds Wilhelmina:
Årets första stoföl föddes på Wilhelminadagen, därför namnet som ju också har burits av många drottningar och kejsarinnor Ljusbrun i en mycket speciell färg med mjölmule. E. Skäpperöds Odysseus SH 414 (DK) u. Championstoet Skäpperöds Penelope RS 3968 Odysseus är en i Danmark godkänd Allright-son u. Vårt ELIT-Diplomsto Skäpperöds Cleopatra RS 1450.

Wilhelmina är mycket feminin med lätta och vägvinnande rörelser.

 Valerius
010531: Skäpperöds Valerius:
Årets sista hingstföl e. Skäpperöds Hector u. Diplom och Championstoet Hester v.d. Witte Hoewe RS 3364.

Valerius har stor hingstkaraktär, mycket rörlig och reslig. Påminner mycket om helsystern Romantica, har ett otroligt vackert litet huvud med stora mörka ögon, får samma charmiga brunmelerade färg men får högre mankhöjd än Romantica ( 78 cm), blir troligen ca 84-85 cm. Hester är slutmätt till 86 cm. Även Valerius ett klart hingstämne.

Valerius var en skald som dog av en överdos av valeriana.

 Viktoria

Foto: Johanna Lagnevall


010604: Skäpperöds Viktoria:
Vår enda Hector dotter i år e. Diplomstoet Ivonne v. Laarbeek RS 3441. Liksom mor och far mycket vägvinnande rörerser. Har dessutom en mycket ovanlig och spännande färg: Viktoria är ljusbrunblack, med ål och svansfjäder som den värsta fjording. Hennes fjolårsbror Ulan har exakt samma färger och teckning. Blir spännande till våren att se om Viktoria liksom brodern Ulan får svarta zebrastrimmor på kotorna, ser där ut som en beigesvart Zebra!

Venus
010608: Skäpperöds Venus:
Vårt första Rexföl och äver Rex första avkomma. U. vårt 23-åriga ELITsto Skäpperöds Romika och samtidigt hennes sjuttonde föl! Ett korrekt och rörligt litet stoföl som Romika som vanligt präglat ordentligt på sig själv. Venus blir helt klart en miniatyr trots att mamma Romika mäter drygt 90 cm. Färgen blir ”något i brunt” som jag inte klarar av att beskriva.

Venus är kärlekens och skönhetens gudinna i det gamla Rom och samtidigt en av planeterna i vårt solsystem.

 Viola
010627: Skäpperöds Viola:
Vår andra Rexdotter u. det lilla Diplomstoet Helianthus v. Spuitjesdom RS 3977 (77 cm). Viola är mycket liten, rättställd och rörlig med en härlig resning liksom sina tidigare två halvsyskon Trajanus och Uniflora båda e. Hector. Jag tycker att Viola ser ut att bli svart, men man har sagt mig att både hon och Helianthus v. Spuitjesdom är mörkfuxar. Med tanke på härstamningen är det möjligt, och Violas fölpäls ha en mycket märklig färg om hon skall bli svart som vuxen!

Totalt har vi fått åtta levande föl (och ett föl med felläge som vi tyvärr inte lyckades rädda trots drygt två timmars veterinärarbete).
Könsfördelningen är 50/50 och det är
3 Hectorföl varav 2 hingstföl.
2 Rexföl, båda stoföl.
1 Skäpperöds Odysseusföl , stoföl.
1 Southfieldgate Goldstrike-föl, hingstföl
1 Jasonföl, ett normalstort hingstföl.

Samtliga rörliga och positiva små individer som inte är rädda för människor, nafsar inte (ännu i alla fall) men tycker det är härligt att bli kliade. Om man sätter sig ner i hagen hos dem försöker de krypa upp i knät!

Så tycker jag att små föl skall agera, speciellt minifölen.

Något eller några av fölen kommer att säljas till hösten, men vi vet inte riktigt vilket/vilka det blir.
Vi är öppna för diskussion.

Klamby 2001-07-31
Ulla Borgh